Heron naiset kahmivat EM-mitaleja kotiin!

Heron naiset; Valeria Borovskaya, 17 ja Cecilia Hanhikoski, 22 toivat omilta kisoiltaan kasan EM-mitaleja.

IphoneMaalis2012 07416.3. – Borovskaya osallistui Euroopan kuurojen hallimestaruuskilpailuihin Tallinnassa. Suomen ainoa edustaja palkittiin korkeushypyissä EM-hopeaa tuloksella 167. Mestaruus oli lähellä, sillä Borovskaya hävisi vasta uusinnassa juuri äitiyslomalta palanneelle Deaflympic-legendalle venäläisille, Kristina Karapetjanille. Molemmat ylittivät 164 ja 167 senttiä paranten samalla kisaennätyksiä. Vasta 170 sentin korkeudessa molemmat pudottivat riman kolme kertaa. Tasatilanteen yhteydessä Euroopan mestaruus ratkaistiin lopulta uusintakilpailussa, jossa Karapetjan läpäisi. Borovskayan ylitys oli aluksi ilmava, mutta sääri osui alastulovaihteessa rimaan. Kolmanneksi sijoittui valko-venäläinen Marharita Hralko tuloksella 161.

kevat2012 09529.-30.3. – Hanhikoski lautaili molemmissa pujottelukisoissa Euroopan kuurojen lumilautailun mestaruuskilpailuissa ja voitti EM-kultaa! Naisten suurpujottelussa Hanhikoski suoritti puhtaasti johtoon kaikissa radoissa ja voitti EM-kultaa ylivoimaisesti. Sama pätee naisten paripujottelussa, paitsi finaalin ensimmäisellä kierroksella Hanhikoski hävisi toiseksi sijoittaneelle venäläiselle Maria Kaputskinalle muutaman sekunnin, mutta päihitti lopulta hänet toisella kierroksella jälleen ylivoimaisesti.

Myös toinen nuori lupaava suomalainen lautailija, Heron Fanni Hanhikoski, 17 suoritti hienosti suurpujottelussa viidenneksi ja paripujottelussa yhdeksänneksi. Lisätietoja: www.escsnowboarding2012.com

Kuvat: Heli Romu