2012 NBDSF-tiivistelmä

Viime kesän suosittu Pohjois – Baltianmaiden urheilufestivaali järjestettiin kolmatta kertaa Ahvenanmaalla ajalla 2.-7.7.2012. Juhlimme samalla NBDSF:n 100 vuotiaan kunniaksi. Paikalle saapui noin 160 urheilijaa 17 urheiluseurasta kuudesta maasta (Viro, Latvia, Ruotsi, Tanska, Norja ja Suomi), joista noin 30 innokkaita Herolaisia oli kisaamassa KAIKISSA eri lajeissa: futsal, golf, keilailu, mini-golf, petankki, puistosuunnistus, rantalentopallo, salibandy ja sulkapallo.

FUTSAL – Heron miehet kokoontuivat yhteen taistelemaan suositussa lajissa voittoa, ja loppujen lopuksi Hero päätyi kuudesta joukkueesta viidenneski. Heron naiset päihitti toisen joukkueen: Ryhdin lukemin 4-0.

GOLF – Yhteensä 33 golffaajia löi golfpallon reikiin Kastelholmsnäsin golfpuistossa ja pitkien pelipäivien jälkeen lopputuloksessa loisti yhteensä 5 Heron nimeä, joista paras Herolainen oli Heikki Pekki, joka sijoittui neljänneksi. Naisten golfissa pelasi 6 naisgolffaajia, joista 1 on Herosta: Irma Uusimäki, joka sijoittui viidenneksi.

KEILAILU – Miesten puolella vain Tarik Özturk oli paikalla keilaradalla. Hän voitti miesten finaalissa toiseksi, joka on 59 pisten päässä ensimmäisestä. Kukaan naisista ei koskenut keilapalloon.

MINI-GOLF – 5 Heron miestä ja 3 Heron naista olivat kisaamassa mini-golfia Godbyssa. Miesten 18 joukossa Juha Vahtera ja Victor Lindfors saalistivat kolmikon parhaimpien paikkoja; Juha sijoittui toiseksi pistein 105 ja Victor kolmanneksi 108, jotka ovat lähellä ykkösten pistettä: 104. Naisten 9 joukossa eräs Valppaasta voitti pistein 138, jonka jälkeen Heli Romu sijoittui toiseksi pistein 151. Sekalaisissa joukkueissa toiseksi sijoittuneen tiimissä on yksi Herolainen; Juha Vahtera yhdessä Jalon Rami Huhdanmäen ja Valppaan Eetu Keski-Levijoen kanssa.

PETANKKI – Tässä lajissa vain yksi Herolainen; Nelly Valda Canaviri de-Mikkonen oli mukana sekalaisessa joukkueessa Ryhdin Mervi Moilasen ja Uljaan Helena Lindgren-Järventaustan kanssa.

PUISTOSUUNNISTUS – 3 Heron naiset osallistuivat puistosuunnistukseen. Ensimmäisessä kiertueessa (1,9km) 3 Heron naiset olivat suunnistamassa 2 muun kanssa, ja kilpailu päätyi Liisa Halosen voittoon 2:47 minuutin etuajalla. Toisessa kiertueessa (2,5km) vain 1 Heron nainen; Marika Mostova osallistui ja nappasi itselleen voiton 1:29 minuutin päästä.

RANTALENTOPALLO – Heron naiset; Suvi-Maria Virtanen ja Nelly Valda Canaviri de-Mikkonen rantapalloilivat voittoon.

SALIBANDY – Miesten joukkueessa 3 kilpailivat voitosta yksinkertaisella sarjalla. Hero sijoittui Ryhdin ja IK Virtuksen ylle ykköseksi maalierioin 3 muista joukkueista. Heron naiset päihittivät jälleen Ryhdin maalieroin 14-4.

SULKAPALLO – Miesten kakkospelissä 2 Herolaista; Juha Vahtera ja Christer Fagerström olivat mukana sulkapalloilemassa. Kumpikaan eivät pärjänneet puolivälierään saakka. Nelospelissä Heron Eero Vuorimies ja Victor Lindfors sulkapalloilivat toiseksi. Miesten voittoa oli 3, ja häviö 1.

Tulokset: http://nbdsf.org/ – edellä mainitut tulokset pääteltiin kotisivun perusteella, valitettavasti jotkut tulokset ovat jääneet päivittämättä.